KOSOVA DHE SERBIA ZGJIDHIN ÇËSHTJET E TELEKOMIT.

logo-akep-lajm-1 Serbia dhe Kosova kanë arritur një marrëveshje gjatë bisedimeve të   sponsorizuara nga BE ne Bruksel në lidhje me sistemin e tyre të telekomunikacionit, sipas drejtorit të Zyrës së Serbisë për Çështje Koordinimit në procesin negociator me Prishtinën, Dragan Vladisavljevic.

Sipas agjencisë së lajmeve Tanjug, ai u tha gazetarëve se Serbia do të ketë kompani të telekomit në territorin e Kosovë - Metohisë dhe se serbët do të jenë në gjendje të përdorin shërbimet e telefonisë me të njëjtat tarifa dhe sistemi i formimi i numrit do te jete si në Serbinë qendrore. Nga ana e saj, Austria do të kërkojë një Kod Zone nga ITU për Kosovën. Deri më tani, Kosova është duke përdorur kodet telefonike të Monakos dhe Sllovenisë për telefoninë mobile.