GJERMANIA SHET BREZIN 700 MHz (DD2) PËR 5.08 MLD EURO

logo-akep-lajm-1Gjermania është shteti i parë anëtar i BE-së qe jep brezin 700 MHz dhe 1452-1492 MHz për sherbimet e levizshme broadband.
Spektri u fitua nga tre operatorët celularë të tregut gjerman te komunikimeve elektronike:  

  • Telefonica Deutschland,
  • Deutschland Telekom dhe
  • Vodafone,

duke paguar 5.08 mld euro për një total 270 MHz te spektrit, i cili përfshin gjithashtu ri-dhënien e brezave 900 MHz dhe 1800 MHz.

 

                   Sipermarresi                                            Sasia e Spektrit                                    Vlera e paguar

                                                                                    700MHz:    2 x 10 MHz

          Telefonica Deutschland                    900MHz:    2 x 10 MHz                               €1,198,238,000                 

                                                                                 1800MHz:    2 x 10 MHz

 

                   700MHz:    2 x 10 MHz

           Telekom Deutschland                      900MHz:    2 x 10 MHz                               €1,792,156,000                  

                                                                                 1800MHz:    2 x 10 MHz

 

                                                                                  700MHz:    2 x 10 MHz

                Vodafone                                        900MHz:    2 x 10 MHz                               €2,090,842,000                  

                                                                        1800MHz:    2 x 10 MHz

                                                                                1500MHz:          20 MHz