Broadband speed test

AKEP ofron per te gjithe perdoruesit e internetit një mjet për të testuar shpejtësinë broadband

Testeri i Broadband-it mat:
Shpejtesine e shkarkimit (download speed) për marrjen e te dhenave nga interneti.
Shpejtesine e ngarkimit (upload speed) për dergimin e te dhenave nga internet
Vonesen e marrjes-dergimit te te dhenave (Ping test)

Speedtest-BUTTON

 

Për rezultate më të besueshme AKEP rekomandon:
Testi duhet të përsëritet disa here. Kompjuteri duhet te lidhet direkt pa perdorur ndonje pajisje tjeter ( router switch, etj) e cila mund te limitoje shpejtesine ndermjet jush dhe ISP-se tuaj
Duhet te siguroheni qe kompjuteri juaj nuk po ekzekuton ndonjë aplikacion tjeter apo keni hapur faqe internet.
Gjithashtu duhet te siguroheni qe te të gjitha pajisjet e tjera( kumpjuter, wireless, etj) të cilat aksesojne internetin me anë të lidhjes tuaj janë fikur apo shkeputur, ne kete menyre nuk mund të ndikojnë në testet e shpejtësisë tuaj.